Een korte geschiedenis

Het verhaal achter Meneerkes.

Roy Eggels is terug van weg- geweest. Na een intermezzo van drie jaar is de voormalige chef-kok van Café-Restaurant Mijnheerkens weer op zijn ‘oude nest’ teruggekeerd.

Roy draagt het bekende etablissement aan de Maas als nieuwe uitbater annex chef-kok naar een glansrijke toekomst. Een toekomst waarin naar eigen zeggen de gast als vertrouwd kan rekenen op een veelzijdige kaart met smakelijke menu’s tegen een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding.

De nieuwe naam ‘Geweun Meneerkes’ doet deze ongecompliceerde, op oude traditie gebaseerde basis alle eer aan. Naast de vaste bestanddelen op de menukaart presenteert de kok overigens ook een wisselmenu van drie gangen dat eens per maand met het smakenpalet van ieder seizoen mee verandert.

“We hebben heel bewust voor ‘Geweun Meneerkes’ gekozen, omdat de meeste van onze gasten ons al heel lang kennen en weten wat ze van ons kunnen verwachten”, aldus Roy Eggels. “Ons café-restaurant is een dankbare ontmoetingsplek voor gasten die even willen ontsnappen aan de waan van de dag, en ‘gewoon’ willen genieten van een aangenaam oponthoud op een prachtige plek aan ‘Moeder Maas’.

Mijnheerkens is sinds jaar en dag een begrip in Roermond en omstreken, als een plek waar het goed toeven is – of het nu gaat om het nuttigen van een goed getapt glaasje bier, een kop koffie met een stuk vlaai of een lunch, een diner, of feesten en partijen.

We blijven het ongelofelijk belangrijk vinden dat onze gasten het gevoel krijgen dat ze welkom zijn. Als het om gastronomie en gezelligheid gaat, hebben Nelly en Ralph Wolters overigens altijd een voortrekkersrol gespeeld. Ik ben heel blij dat we ook nu en in de toekomst weer op hun steun kunnen rekenen.”

‘Geweun Meneerkes’, gevestigd aan Mijnheerkens 1 in Roermond is geopend van dinsdag t/m zondag vanaf 11 uur. De keuken is operationeel vanaf 12 uur.